Ana Sayfa Vergi 1.000 TL alıntındaki işlemlere tevkifatlı fatura düzenlenir mi?

    1.000 TL alıntındaki işlemlere tevkifatlı fatura düzenlenir mi?

    810
    0

    Yeni çıkan KDV tevkifat tebliğine göre nakliye işi yapan mükellefler vergi mükellefi olmayan nihai tüketicilere yük taşıma işlemi yapar ise tevkifat durumu ne olacak. Açıklamalara göre tevkifat uygulanmayacağı yorumunu çıkarttık. Doğru mudur? 

    Yük taşımacılığında; KDV tevkifatı yapılabilmesi için alıcının KDV mükellefi olması gerekir. 

    Vergi mükellefi olmayanlara tevkifat olmaz.

    Vergi mükellefi olanlara düzenlenecek faturanın KDV dahil 1.000 TL’nin altındaki bedel için tevkifat yapılmaz.

    16.02.2021 tarihli 35 Seri No’lu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile tevkifat yapmakla yükümlü alıcılara ekleme yapılmış ve bir kısım hizmet ve mal alımları tevkifat konusuna dahil edilmiştir. Buna göre Tebliğde belirlenmiş alıcılara 1.000. TL’ nin üstündeki aylık hizmet verdiğimiz müşterilerimize de Tevkifatlı KDV’li Serb. Meslek makbuzu mu düzenleyeceğiz?

    01/03/2021 Tarihinden itibaren Avukatların SMMM lerin YMM lerin ve Diğer Serbest meslek erbapları veya tüm TACİRLER tarafından AŞAĞIDAKİ KURUM VE KURULUŞLARA HİZMET vermeleri halinde düzenlenecek e-smm da , Fatura da hesaplanan KDV için 5/10 oranında KDV tevkifatı yapacaklar. (KDV dahil 1.000 TL’nin üstünde) 

    KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 35) MADDE 9 – “2.1.3.2.13. Diğer Hizmetler KDV MÜKELLEFLERİ TARAFINDAN, 

    **5018 SAYILI KANUNA ekli cetveller kapsamındaki idare, kurum ve kuruluşlar, 

    **Kanunla kurulan kamu kurum ve kuruluşları, 

    **Döner sermayeli kuruluşlar, 

    **Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları, 

    **Bankalar, SİGORTA VE REASÜRANS ŞİRKETLERİ, 

    ** Kanunla kurulan veya tüzel kişiliği haiz emekli ve yardım sandıkları 

    **Kalkınma ajanslarına ifa (yapılan) edilen ve TEBLİĞDE ÖZEL OLARAK Belirlenmeyen DİĞER BÜTÜN HİZMET İFALARINDA söz konusu alıcılar tarafından (5/10) oranında KDV tevkifatı uygulanır.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 Yılında Elde Edilen Kira Gelirlerinin Beyanı 2021 Mart Sonuna kadar beyan edilecek
    Sonraki İçerikKolay İhracat Platformu 14 bin kayıtlı kullanıcıya ulaşarak ihracatçının bir numaralı bilgi kaynağı haline geldi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz