Ana Sayfa Vergi %100 İskontolu Olarak Düzenlenen Faturalarda KDV indirimi nasıl olur?

%100 İskontolu Olarak Düzenlenen Faturalarda KDV indirimi nasıl olur?

3507
0

%100 İskontolu Olarak Düzenlenen Faturalarda KDV indirimi nasıl olur?


KONU

%100 İskontolu Olarak Düzenlenen Faturalarda KDV


SORU

… oto servis bakım hizmetlerinize yönelik satıcı firma tarafından Şirketinize düzenlenen faturada hesaplanan KDV nin, Şirketinizce indirim konusu yapılıp yapılmayacağı hak.


CEVAP

Şirketinizce oto bakım servis hizmetlerine yönelik tedarikçi boya firması ile yaptığınız sözleşme gereği boya firması tarafından düzenlenen form eki faturada hesaplanan KDV nin, Kanunun 29 uncu maddesi hükmü gereğince Şirketinizce indirim konusu yapılması mümkün bulunmaktadır.


T.C.
ERZİNCAN VALİLİĞİ
Defterdarlık Gelir Müdürlüğü
Sayı : 61316220-2013-KDV/27,25-a-3
Tarih : 28/04/2014

Konu : %100 İskontalı Olarak Düzenlenen Faturalarda KDV

İlgide kayıtlı özelge talep formunda, oto servis bakım hizmetlerinize yönelik satıcı firma tarafından Şirketinize düzenlenen faturada hesaplanan KDV nin, Şirketinizce indirim konusu yapılıp yapılmayacağı konusunda görüş talep ettiğiniz anlaşılmıştır.

3065 sayılı Katma Değer Vergisi (KDV) Kanununun 1/1 inci maddesinde, ticari, sınai, zirai faaliyet ve serbest meslek faaliyeti çerçevesinde Türkiye’de yapılan teslim ve hizmetlerin KDV ye tabi olduğu, 29/1-a maddesinde ise mükelleflerin, yaptıkları vergiye tabi işlemler üzerinden hesaplanan katma değer vergisinden, bu kanunda aksine hüküm olmadıkça faaliyetlerine yönelik kendilerine yapılan teslim ve hizmetler dolayısıyla hesaplanarak düzenlenen fatura ve benzeri vesikalarda gösterilen katma değer vergisini indirebilecekleri hükme bağlanmıştır.

Bu hüküm ve açıklamalar çerçevesinde, Şirketinizce oto bakım servis hizmetlerine yönelik tedarikçi boya firması ile yaptığınız sözleşme gereği boya firması tarafından düzenlenen form eki faturada hesaplanan KDV nin, Kanunun 29 uncu maddesi hükmü gereğince Şirketinizce indirim konusu yapılması mümkün bulunmaktadır.


Kaynak: Gib
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER


İnternet üzerinden eğitim veriyorum, faturasını nasıl keseceğim?

 

Döviz karşılığı faturada hangi kuru kullanacağım?

 

SGK’ya düzenlenecek e-Faturada süre nedir?

 

Merkez Bankasında karşılığı bulunmayan para biriminden aldığımız gider faturalarını hangi kura göre muhasebeye işleyeceğim?

 

Dövizli yaptığım ürünü iade ettim. Kur farkı faturası kesmeme gerek var mı?

 

Benzin İstasyonlarının Düzenledikleri Yazarkasa Fişi Faturaya Dönüştürülür mü?

 

Giderlerim için fatura almak zorunda mıyım?

 

Faturaya Süresi İçerisinde İtiraz Edilmemesi Vade Farkının Kabul Edildiği Anlamına Gelmemektedir!

 

 

Önceki İçerikYurt içine dövizli servis bakım faturası kesebilir miyim?
Sonraki İçerikİşyeri kirasını bankadan eksik ödersem ceza öder miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz