Ana Sayfa Vergi 29.07.2019 tarihinde firmamıza %18 KDV ödenerek alınan binek otomuzu 05.07.2024 tarihinde satmak...

    29.07.2019 tarihinde firmamıza %18 KDV ödenerek alınan binek otomuzu 05.07.2024 tarihinde satmak istiyoruz. Uygulanacak KDV oranı nedir?

    1
    0

    Önceki yıllarda %18 KDV ödenerek satın alınan binek otonun ikinci el satışında uygulanacak KDV oranı nedir?

    Asıl işi oto ticareti ve kiralanması olmayan işletmelerin aktiflerine kayıtlı binek otolarını satmaları halinde düzenlenecek satış faturasında %1 KDV hesaplanacaktır. Hesaplanan bu KDV, KDV beyannamesinde hesaplanan KDV olarak beyan edilecektir.

    Binek otonun satışında elde edilen kazanç isteğe bağlı olarak dönem gelirlerinde gösterileceği gibi yenileme fonuna alınabilir. Yenilemem fonunda  satışın yapıldığı ilk yıldan itibaren 3 yıl boyunca tutulabilir. 3 yıl içinde başka bir binek oto satın alınırsa bu binek oto için ayrılacak amortisman yenileme fonu ile mahsup edilir. 3’üncü yılın sonunda kalan yenileme fonu o yılın gelirine dahil edilir ve vergilendirilir.

    —-

    Bilanço esasına tabi olanlar yenileme fonu uygulamasından yararlanabilir mi?


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşsizlik maaşının kesildiği haller

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz